04 February, 2010

В Івано-Франківську планують провести гей-парад

В Івано-Франківську у квітні заплановано проведення гей-параду. Організатори очікують, що участь у ньому братимуть не тільки представники Прикарпаття, але й гості з інших областей України і навіть з-за кордону.

Про це повідомили в місцевому осередку гей-співтовариства Прикарпаття.

Попередньо акцію заплановано на 2 квітня.

В Івано-Франківську ініціативна група чоловіків-геїв має намір добиватися легалізації спільноти чоловіків-гомосексуалістів.

Представники ініціативних груп Прикарпаття отримують інформацію щодо організаційного розвитку, розробки стратегічних планів, моделей взаємодії з державними органами, правових аспектів легалізації громадських об'єднань, а також організації ВІЛ-сервісного проекту. У рамках проекту підтримки ініціативної групи відбудуться дводенні стажування регіональних активістів на базі проекту Гей-альянс (місто Київ).

Нагадаємо, раніше перед голосуванням у Парламентській асамблеї Ради Європи з проблеми дискримінації сексуальних меншин українське гей-співтовариство скерувало до делегатів від України листа із закликом підтримати відповідну резолюцію.

korespondent.net

1 comment:

Unknown said...

Неперевірина інформація! див.:

У Ґей-Альянсі інформацію про ґей-парад в Івано-Франківську назвали провокацією!!!!

У Ґей-Альянсі України спростовують інформацію про проведення у квітні в Івано-Франківську ґей-параду. Про це повідомили в Ґей-Альянсі України. "Всеукраїнська громадська організація Ґей-Альянс Україна офіційно повідомляє, що в неї не було і немає ніяких намірів щодо організації та проведення ґей-параду в місті Івано-Франківську ні 2 квітня, ані будь-коли", - зазначили в організації. При цьому в організації висловили стурбованість поширенням інформації про ґей-парад і вважають зазначені публікації провокацією, влаштованою недружніми до ґеїв і лесбіянок України особами чи організаціями. Нагадаємо, 4 лютого з'явилася інформація про те, що в Івано-Франківську в квітні заплановано проведення ґей-параду.