19 January, 2009

Київ - Прага за 12 годин і 1093 гривні

Коли 500 доларів за літак до Києва з Праги вам здається забагато, і ви гадаєте, як врятувати час і кошти: версія з Wizzair для вас.

За 12 годин з Праги до Борисполя використовуючи потяга Прага - Катовіце, далі літак Катовіце - Київ.

Вартість потяга 32.4 євро (Євро Сіті), у дорозі майже 6 годин (з 10:00 до 15:30). Комфортно. Обіцяють інтернет, коли будемо себе гарно поводити.

У Катовіце відразу напроти виходу з залізничного є зупинка автобусу в аеропорт. Автобус коштує 20 євро і курсує щогодини. Ліпше не блудити містом довго. Бажаючі, вийшовши з вокзалу і пройшовши автостанцію, можуть повернути направо по головній і по ліву руку в кінці вулиці знайти супермаркет.

До летовища PYRZOWICE їхати годину. Реєстрація на літак починається о 18:00, то ж знову ж таки - не ходіть довго містом. До речі, аеропорт новий, великий і приємний - ліпше там. При можливості відвідайте терасу з кав‘ярнею. WiFi коштує 6 - 7 злотих година чи дві. Безкоштовного ні.

Вартість перельоту в один бік у мене вийшла 280 злотих (з багажем), можна дешевше (за 200 гривень) коли замовляти заздалегідь.

До літака не беріть з собою рідини більше 100 грам (ліпше усе здавайте у багаж) - усе викидають.

Рейс за атмосферою дещо нагадує маршрут Київ - Донецьк: веселі співгромадяни.

Літак чудовий, новий Аеробус. Команда висококласна - порадів. Вийшовши вже на автобусну зупинку двійки до Борисполя зустрів екіпаж, подякував. Трохи не поїхав з ними ще й на службовому :)

Одним словом рахуйте:

Потяг - 32.4 євро
Автобус - 20 злотих
Літак - 280 злотих

Сума, рахував за курсами на 13.01.2009, http://www.ua.all-biz.info/finance/converter/

або - 106.6 євро
або - 1093 гривні
або - 141 долар
або - 2816 крон

Гадаю, непогано. Звичайно, додайте хоча б 20 доларів на каву.

Приємних подорожей! Замовляйте квитки ось тут http://wizzair.com/timetable/?from=KBP


P.S. Лише не забувайте, подивившись Європу зрозумійте, що вона в НАТО, голосуйте за НАТО. Бо виходить, ми ніяк не можемо позбутися УРСР. Люстрації

7 comments:

Anonymous said...

>>Прага - Катовіце, далі літак Катовіце - Прага.

а де у цьому маршруті Київ??!

Anonymous said...

автобус до аеропорту коштуе не 20 йевро а 20 злотих якщо купувати через интернет. якщо у водия - 25 злотих. и зупинка не перед центральным входом а треба пройти через вси перони и вийти на иншому боци. дорога з Сум до Праги в мене тривала 26 годин и коштувала 1400 з чимось кц

QS

Anonymous said...

ще у wizzair нещодавно з'явилась Прага у розклади, так що маемо надию :-)
а покы що можна буде литати в один бик з пересадкою у Келни, Келн-Прага: http://www.germanwings.com/

корисна информация

по виззайр: http://wizz.org.ua/

Dr. QS

Anonymous said...

сайт аеродрому Катовице-Пыржовице:

http://www.katowice-airport.com/eng/

сайт де я замовляв квиток вид аеропорту до вокзалу:

http://cluster.turystyka.com.pl/~wizzair/index.php?lang=pl

а йе ще такий

http://www.wizz-bus.com

Dr. QS

xxx said...

Київ виправив, дякую за увагу.

Стосовно замовлення квитків на автобус через інтернет - не обов‘язково. Курсує нормальний громадський транспорт. Повторюю - щогодини. Кожної цілої години, наприклад, 13:00, 14:00 і так далі... Вартість стандартна на цей рейс - 20 злотих, без націнок трансфертних компаній.

Б.

Aleksander said...

Как доехать

Из аэропорта Пыжовице в Катовице:
Между железнодорожным вокзалом Катовиц и аэропортом в Пыжовицах каждый час курсируют низкопольные автобусы-экспрессы. Время в пути: 50 минут. Стоимость билета: 20 злотых.

Отправление из Катовиц в аэропорт - в начале каждого часа (..., 16:00, 17:00, 18:00, ...). Отправление из аэропорта в Катовице - в каждую половину часа (..., 16:30, 17:30, 18:30, ...).

Более подробное расписание, расписание движения в ночные часы - доступно на сайте муниципального перевозчика, который осуществляет перевозки PKM Katowice Sp. z o. o.

Направление в аэропорт является специальным направлением перевозчика, городские билеты и проездные не действуют, билет необходимо покупать у водителя в автобусе.

В аэропорту остановка автобуса расположена около терминала А.

Перевозки в Катовице также осуществляют частные компании на небольших микроавтобусах. Стоимость проезда в таких автобусах - около 20-30 злотых (однако с меньшим комфортом).

http://www.avianews.com/airlines/airport/katowice_airport.htm

Vasyl said...

Мопед не мій, доктор QS просив закинути... Я правив тільки синтаксис.

Якщо хтось подорожує у вихідні дні не сам, то можна купити квиток SONE+PKP, який коштує 550 кц і дає можливість їхати аж уп'ятьох (2 дорослих 15+ та 3 дітей до 15 років) по Чехії у будь яких потягах у будь-якому напрямку та в Польщі тільки на скотовозах у прикордоній зоні, аж до Катовіц. Я так їхав у травні - зачьот. По Чехії до Богуміна, там перестрибнув на електричку до якогось Кіедзерин-Козла, там пересів на такий самий до Глівіц, і звідти вже до Катовіц. Звичайно, електрички мають звичку запізнюватись і часу на пересадку дуже мало, але вони на щастя стоять і чекають одна на одну.
(Маршрут придумав Ded)

Кому западло вставати рано, або їде сам або не у вихідний - можна купити квиток Прага-Варшава за 517 кц, але тільки в інтернеті на сайті чешських драг і за 3 дні до від'їзду. Ну а тоді вилізти на півдорозі у Катовіцах. Обійдеться більш ніж на 300 кц дешевше квитка Прага-Катовіце у касі. (для євреїв: можна спробувати загнати комусь цей квиток на частину шляху Катовіце-Варшава за договірну ціну)
(Придумав Ступаков)

У зворотньому напрямку Катовіце-Прага краще купувати квиток у касі до Зебржидовіц за 18 злотих на той потяг що 23:53, а потім по Чехії купувати у кондуктора за кц – вийде дешевше. Якщо у вихідні, то теж можна купити SONE+ за 450 кц і їздити на ньому хоч цілий день по Чехії на будь яких потягах теж у 5-х (2 дорослих + 3 дітей до 15).

Dr.QS