05 February, 2010

Ющенко схвалив обмеження продажу й споживання слабоалкогольних напоїв і пива

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Відповідно до підписаного закону, споживання слабоалкогольних напоїв і пива забороняється там само, де заборонено споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Зокрема, воно забороняється в установах охорони здоров'я й навчальних установах, у громадському транспорті, установах культури, у закритих спортивних приміщеннях і місцях проведення масових заходів, ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, приміщеннях органів держвлади й місцевого управління, інших держустановах.

У частині продажу слабоалкоголки й пива також уводяться аналогічні обмеження, які діють для алкоголю й тютюнових виробів.

Таким чином, забороняється продаж особам і особами, які не досягли 18 років, у приміщеннях і на території дошкільних, навчальних і установ охорони здоров'я, у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які торгують товарами дитячих асортиментів і спорттоварами, у місцях проведення змагань та інших масових заходів, в інших місцях, визначених органами місцевого управління, з торговельних автоматів, полиць самообслуговування й рук.

Як повідомляло агентство, 21 січня Верховна Рада обмежила продаж і споживання слабоалкогольних напоїв і пива.

У 2009 році виробники пива в Україні скоротили випуск своєї продукції на 6,2%, або на 19,8 млн. дал, до 300,5 млн. дал порівняно з 2008 роком.

Загалом український ринок пива в 2009 році скоротився на 7,4%, становивши 265,3 млн. дал.

un.ua

No comments: