13 January, 2010

Вибори президента: СБУ відкрила телефон довіри

Служба безпеки України відкрила телефон довіри для звернень громадян щодо забезпечення законності виборів президента.

Телефон довіри працює цілодобово за номером - +380 44 235-63-67.

Також СБУ відкрила телефони довіри в регіональних органах спецслужби.

Крім цього, створено оперативні групи для надання правової оцінки отриманих СБУ в установленому порядку повідомлень громадян про порушення виборчого законодавства.

Водночас, міністерство юстиції створило 726 регіональних громадських приймалень для безкоштовного консультування громадян з юридичних питань, пов'язаних з виборами президента.

За словами міністра юстиції Миколи Оніщука, діяльність громадських приймалень у період виборчої кампанії буде спрямована на надання правової допомоги з питань виборчого законодавства та запобігання порушень на виборах.

Адреси громадських приймалень у регіонах розміщено на сайті Мін'юсту, їх також можна уточнити в управліннях юстиції в регіонах.

Крім громадських приймалень в управліннях юстиції обладнано інформаційні стенди про вибори і методичні куточки з питань виборчого законодавства з юридичною літературою, довідковими матеріалами і коментарями до законів про вибори.

У цих куточках також розміщено систематизовані добірки текстів виступів керівників органів виконавчої влади з питань підготовки та проведення виборів.

У більшості територіальних управлінь юстиції створено і діють гарячі телефонні лінії, працюють виїзні консультативні пункти, які дають роз'яснення громадянам про їх виборчі права, а також про правові механізми захисту їх прав.

Нагадаємо, 11 січня голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що СБУ зафіксувала в Донецькій і Луганській областях спроби підкупу членів дільничних виборчих комісій. Членам ДВК пропонували гроші в обмін на проведення ними роботи з визнання недійсними результатів голосування.

korespondent.net

No comments: