03 December, 2009

Україна успішно виконала річну національну програму НАТО

БРЮССЕЛЬ, 3 грудня. (Дмитро Шкурко - УКРІНФОРМ). Україна успішно розробила та виконала річну національну програму у відносинах з Альянсом на 2009 рік.

Про це сьогодні під час засідання спільної Комісії Україна - НАТО у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами Андерса Фог Расмуссена, протягом часу, що минув після Бухарестського саміту Альянсу, де було прийнято принципове рішення про те, що Україна стане членом Альянсу, сторони поглиблювали політичний діалог та двосторонню співпрацю з використанням можливостей Комісії Україна - НАТО, а також нового інструменту, яким є річна національна програма щодо підготовки України до вступу в НАТО. "Перед Україною все ще постає великий обсяг роботи, яку необхідно здійснити для досягнення амбітної мети. Союзники по НАТО очікують від України дуже високих стандартів у всіх сферах громадського життя. І наступні президентські вибори не є винятком", - наголосив генеральний секретар НАТО.

Андерс Фог Расмуссен також висловив вдячність Україні за активну позицію у вирішенні викликів стосовно регіональної безпеки. Він нагадав, що Україна робить свій внесок у всі операції під егідою НАТО, зокрема, в Афганістані та у Середземному морі.

ukrinform.ua

No comments: