17 November, 2009

Forbes визнав Чорнобиль найекзотичнішим місцем для туризму на Землі

Чорнобильську АЕС визнано найекзотичнішим місцем для туризму на Землі. Такого визначення колись небезпечна зона удостоїлася від журналу Forbes, що опублікував список суперекстравагантних туристичних місць, де можна і відпочити, і побачити те, чого більше немає ніде в світі, повідомляє Сегодня.

"Через 23 роки після ядерної катастрофи на ЧАЕС кілька фірм пропонують сюди тури, - пише Forbes. - Відвідувачі їдуть, щоб побачити підірваний реактор, мертве місто Прип'ять і рудий ліс, де сосни набули помаранчевого кольору через радіацію". Так описує видання 30 км зони, куди українські турфірми возять іноземців за $ 70 -170. Як з'ясувала Сегодня, незважаючи на таку рекламу, у турфірм більше клієнтів не стало.

Як розповів представник pripyat.com, який возить туристів у зону відчуження, через кризу та ситуацію зі свинячим грипом в Україні кількість клієнтів зменшилася. А раніше вони по кілька разів на місяць возили до ЧАЕС в основному росіян і поляків. Іноземців найбільше вражають тут покинуті села.

Для тих, хто віддає перевагу менш екстремальному відпочинку, Forbes пропонує поїздку на Галапагоські острови або найхолодніше місце на Землі - до Антарктиди. За словами голови агентства Gap Adventures Брюса Тіпа, зараз ці два напрямки стають все більш затребуваними.

Серед оригінальних турнапрямків: столиця Північної Кореї (але туди пускають одиниць), дерева Кров дракона з єменського острова Сокотра, монастир Такстанг в останньому королівстві в Азії - Бутані, а також Тува (Росія), де досі живуть майстри горлового співу.

Як повідомлялося, у вересні Президент України Віктор Ющенко у відео-зверненні до учасників зустрічі високого рівня з питань зміни клімату в Нью-Йорку закликав міжнародну громадськість підтримати завершення добудови нового безпечного об'єкта Укриття на Чорнобильській атомній станції.

korespondent.net

No comments: