13 October, 2009

У Харкові затримали вищих міліцейських чиновників, які займалися наркоторгівлею

Правоохоронці Харкова викрили міжрегіональну злочинну групу у сфері наркобізнесу, організовану офіцерами ГУ МВС України в Харківській області. Очолював ОЗУ заступник начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України в Харківській області.

Як повідомили у Службі безпеки України, угруповання виявили в ході спецоперації СБУ та прокуратури Харкова.

Встановлено, що лідером ОЗУ був заступник начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України в Харківській області, який безпосередньо отримував наркотичні засоби.

Крім того, затримано начальника відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС України в Харкові, який організував збут наркотиків серед молоді в Харківській області.

Протягом 2009 року ці особи спільно з мешканцями сусідніх регіонів організували канали постачання до Харкова великих партій макової соломки, а виготовлений згодом опіум реалізували через наркозалежних осіб.

У рамках кримінальної справи, порушеної за матеріалами СБУ прокуратурою Харкова за ч.2 ст.307 КК України, співробітники СБУ спільно з бійцями Центру спеціальних операцій затримали учасників ОЗУ при здійсненні чергового постачання наркотичної сировини. У наркоторговців вилучено понад 20 кг макової соломки, 12 тис. пігулок наркотичного засобу, кілька сотень таблеток екстазі, інші наркотичні і психотропні засоби.

Крім того, затримано постачальників наркотиків з сусідніх областей та осіб, які виготовляли опій з макової соломки з метою подальшого збуту. Під час обшуку у них було вилучено наркотичні засоби і вогнепальну зброю.

Ведеться слідство. Шестеро учасників ОЗУ перебувають під вартою, стосовно ще двох зловмисників обрано запобіжний захід - підписку про невиїзд.

Як повідомлялося, на початку жовтня оперативники СБУ Головного управління БОЗ МВС України викрили в Київській області наркоканал, до організації якого причетні працівники міліції.

korespondent.net

No comments: