13 October, 2009

Шварценеггер заснував свято на честь першого політика-гея

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер підписав законопроект, згідно з яким 22 травня вважатиметься днем Харві Мілка - першого політика, який публічно визнав свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

22 травня - день народження Мілка, якого вбили в 1978 році. Тим не менше, свято не буде вважатися вихідним днем.

Рік тому Шварценеггер відхилив даний білль, вважаючи, що день народження Харві Мілка недоречно відзначати на рівні всього штату.

Харві Мілка було обрано до наглядової ради Сан-Франциско, законодавчого органу міста, в січні 1978 року. 27 листопада того ж року його було застрелено разом з мером Сан-Франциско Джорджем Москоном. Їх убивця, Ден Уайт, звільнившись після проведених п'яти років у в'язниці, наклав на себе руки. У серпні 2009 року Барак Обама посмертно удостоїв Харві Мілка президентської Медалі свободи.

Життя політика лягло в основу сюжету фільму Гаса ван Сента Харві Мілк, головну роль в якому зіграв Шон Пенн, який отримав Оскара.

У 2003 році в Нью-Йорку відкрили першу в Сполучених Штатах муніципальну школу для геїв, лесбіянок, бісексуалів та трансвеститів, названу на честь Харві Мілка.

korespondent.net

No comments: