24 September, 2007

Балога заявляє, що результати виборів переглядатися не будуть

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає, що заяви представників Партії регіонів про підготовку до фальсифікації результатів позачергових парламентських виборів мають на меті створити причини для невизнання підсумків голосування 30 вересня.

"Це ризикована забавка. Подібному голосінню можна було б не надавати жодного значення, вважаючи його звичайним пропагандистським шумом. Однак такі висловлювання є чинником грубого тиску на виборчі комісії та інших учасників виборчої кампанії, формують думку української та зарубіжної громадськості про очікувану підробку результатів народного волевиявлення", - цитує Балогу прес-служба президента.

"Простіше кажучи, Партія регіонів вже зараз говорить про свою недовіру підсумкам виборів. Цей нехитрий трюк можна було б проігнорувати, якби не йшлося про визнання результатів голосування 30 вересня в Україні і світі", - додав він.

Балога вважає, що закиди про підготовку секретаріатом президента виборчих фальсифікацій "є виключно фантазією їхніх авторів, оскільки жодного разу не ґрунтувалися на фактах".

"Ймовірно, розрахунок був на те, що президентська сторона почне доводити протилежне. Запевню, що такого ніколи не буде, адже ні президентові, ні його секретаріату немає за що виправдовуватися. Усім, хто виходить із такими інсинуаціями на прес-конференції чи в ефір, раджу одночасно звертатися зі своїми претензіями до суду. Втім, поки черг "регіоналів" у судових інстанціях не видно", - сказав він.

Керівник секретаріату заявив, що про підготовку фальсифікацій нині заговорили "безпосередні організатори нечуваних за масштабами маніпуляцій із результатами президентських виборів 2004 року".

На його думку, "ці махінатори плетуть подібні брудні комбінації і сьогодні, але камуфлюють їх брехливою критикою опонентів".

"Результати виборів не переглядатимуться, як би цього не хотіли деякі політичні сили, не впевнені у власній потрібності людям", - сказав Балога.

Він зазначив, що секретаріат президента розраховує на професійну і принципову позицію Центральної виборчої комісії, покликаної гарантувати чесний результат голосування 30 вересня.

"Безсумнівно, ЦВК адекватно відреагує на будь-які спроби деформувати підсумки виборів. Швидкий і безпомилковий підрахунок голосів, негайне оприлюднення результатів унеможливлять різні спекуляції і відкриють шлях для роботи Верховної Ради шостого скликання", - сказав Балога.

Як відомо, раніше представники Партії регіонів заявляли про можливість свого виходу з виборчих перегонів у зв’язку з нібито підготовкою секретаріатом президента і "помаранчевими" силами масових фальсифікацій під час виборів.

Українська правда

No comments: