24 September, 2007

Новини зі штабу БЮТ


Юлія Тимошенко: БЮТ не допустить фальсифікацій на дострокових виборах

БЮТ не допустить фальсифікацій на дострокових парламентських виборах.

Про це Юлія Тимошенко заявила у неділю на прес-конференції у Тернополі.

Вона повідомила, що на кожній виборчій дільниці працюють 5-7 людей від Блоку.

Юлія Тимошенко наголосила, що це серйозно навчена команда людей, які навчалися роками.

"Ми направили їм списки на електронних носіях. Вони обходять кожну квартиру і, будучи членами комісії, уточнять списки", - сказала вона.

Також Юлія Тимошенко повідомила, що виборчі списки порівнюються з реєстрами померлих для попередження фальсифікацій.


Юлія Тимошенко пропонує заборонити займати вищі державні посади особам з кримінальним минулим

Сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко виступила з ініціативою внесення змін до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження прав осіб, які мають судимість".

Суть запропонованих змін: заборонити законодавчо особам, що були засуджені за вчинення кримінальних злочинів очолювати високі державні посади. В тому числі, посади Президента України, Прем’єр-міністра України, народного депутата України, члена Кабінету міністрів, судді, прокурора.

Роз'яснюючи доцільність внесення змін до чинного законодавства, Юлія Тимошенко зазначила: Україною майже весь період державної незалежності керують кримінальні клани, які перенесли закони, принципи та етику кримінально-тюремного світу на всю сферу державного управління. Саме через подібну політику, люди думають, що Україна – це дуже бідна та нещасна країна, в якій громадяни повинні вести боротьбу за виживання на межі голоду й злиднів. Насправді ж, Україна – потужна і надзвичайно багата ресурсами держава, що має стояти в одному ряду з такими європейцями, як Франція, Німеччина, Італія. І варто лише прибрати від влади кримінал та усунути з високих державних посад "хрещених батьків" мафії, щоб здійснити справжній прорив до прогресу та поступу.

У всіх цивілізованих країнах, сказала Юлія Тимошенко, - злочинці, звільнені після відбування покарання, перебувають під суворим наглядом суспільства та спеціальних контролюючих органів, в кращому випадку їх беруть на поруки та забезпечують роботою, що не має великого суспільного значення. І тільки у нас, в Україні ці злочинці безперешкодно і легко балотуються в президенти, призначаються головою уряду, обираються народними депутатами. Цю практику треба припинити. Якщо вони не підуть з влади самі, ми приберемо їх звідти законом.

Раніше в пенітенціарній системі було популярним гасло: "На свободу - з чистою совістю". Сьогодні ж, коли центральною виконавчою владою фактично керує кримінал, в кадровій політиці здобуло популярність інше гасло: "З тюремної лави – до владного кабінету". А списки окремих політичних сил, які йдуть до Верховної Ради, дуже нагадують оголошення "Їх розшукує міліція".

Внесення змін до чинного законодавства є лише одним з елементів очищення країни та владних органів від криміналу і включає в себе:

· Скасування депутатської недоторканості

· Заборону особам, що були засуджені за вчинення кримінальних злочинів, очолювати високі державні посади

· Запровадження вищої міри покарання – пожиттєвого ув’язнення за корупційні дії

На думку Юлії Тимошенко, "Тільки такими жорсткими і конкретними діями ми можемо позбутися криміналу при владі та створити передумови для того, щоб країною керували чесні професіонали, а не „злодії в законі”.

No comments: