23 July, 2007

Збройний напад на редакцію

Редакцію запорізької газети - "Істеблішмент" вночі проти понеділка обстріляли невідомі. Нападники використовували автомат - гільзи від нього міліція виявила на місці пригоди. Журналісти переконані: напад організуівали саме через професійну діяльність. У видання чимало недоброзичливців, кажуть у редакції, адже на шпальтах газети доволі часто з'являється критика тамтешньої влади та викриття корупціонерів.

За свідченнями очевидців, невідомий обстріляв редакцію газети "Істеблішмент" близько другої ночі. Від 20 пострілів автомату повилітали шибки у приміщенні. Декілька куль пройшли крізь стіну та ледь не зачепили вахтера сусіднього із редакцією гуртожитку. Водії таксі, які стали випадковими свідками обстрілу хотіли затримати зловмисника. Він зупинив їх пострілами з автомата.

Артем Тимченко, головний редактор газети "Істеблішмент": "Мы не являемся "белой и пушистой" газетой. Мы постоянно на соих страницах обличаем факты коррупции и злоупотребления влстью, в том числе и среди высших эшалонов чиновников. Поэтому кто был заказчиком можно версировать долго".

У редакції кажуть, впливові люди Запоріжжя недолюблюють їхню газету. На шпальтах "Істеблішменту" часто критикують місцеву владу. А останній наклад цілком викупили невідомі. Тим часом правоохоронці своїх версій розслідування не поширюють. Обмежилися лише офіційним повідомленням.

Офіційне повідомлення Центру громадських зв"язків управління МВСУ у Запорізькій області: "Невідомий молодик здійснив приблизно 20 пострілів із автоматичної зброї у вікна приміщення редакції запорізької обласної газети «Істеблішмент». Під час інциденту ніхто не постраждав. За фактом порушена кримінальна справа за статтею: «Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї»".

За інформацією жірналістів "Істеблішменту" біля місця пригоди міліція виявила декілька особистих речей нападника, зокрема його кепку. Знайденене слідчі вилучили, як речовий доказ.

http://5.ua/newsline/231/0/42639/

1 comment:

Anonymous said...

Кто может недолюбливать газету, которую в городе не то что почти не читают, а даже не знают??? Блин, пиарщики хреновы...