07 June, 2011

НАТО: ВО Свобода – антизахідна, антиліберальна і антисемітська партія

Свобода може дискредитувати націоналістичний рух України.

Північноатлантичний альянс висловив глибоку стурбованість через посилення політичного впливу в Україні таких екстремістських партій, як Свобода.


Про це йдеться в проекті звіту Парламентської асамблеї НАТО Пост-помаранчева Україна: внутрішня динаміка розвитку і зовнішньополітичні пріоритети, текст якого має у своєму розпорядженні Главком.

"Тривожна тенденція, яка не обіцяє нічого хорошого українській демократії, - результати місцевих виборів осені 2010 року. По-перше, вони були менш чесними, ніж попередні. Виборчі блоки не були допущені до участі, що дуже вплинуло на Тимошенко. Партія Батьківщина, найбільша у Блоці Юлії Тимошенко, сама висувала кандидатів", - сказано в проекті документу.

По-друге, зазначають у ПА НАТО, в такій ситуації праворадикальна націоналістична партія Олега Тягнибока Свобода отримала хороші результати у Західних областях: Львівській, Тернопільській і Івано-Франківській, "захопивши місцеві органи влади там, де найбільш войовничо налаштовані до Партії регіонів Януковича".

"Свобода - антизахідна, антиліберальна, антиєвросоюзівська і антисемітська, але понад усе - антиросійська партія. Тягнибок отримав 1,43% на виборах президента, зайнявши 8 місце, але зростання підтримки його партії (і прогнозоване попадання партії до парламенту на наступних виборах) може дискредитувати націоналістичний рух України. У країнах ЄС, від Нідерландів і до Угорщини і Швеції, праві партії представлені у парламентах, але це дуже небезпечно для таких політично нестабільних країн, як Україна", - резюмують у Парламентській асамблеї НАТО.

korespondent.net

No comments: