29 December, 2010

КГБ у дії: Заарештовано трьох учасників акцій протесту на Майдані

Міністерство внутрішніх справ заарештувало кілька учасників акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу, повідомляє Kyiv Post з посиланням на документи, надані достовірним джерелом.

Як пише газета, четверо учасників протестів були затримані столичною міліцією у зв'язку із звинуваченнями у пошкодженні мармурової плитки на Майдані Незалежності.

Як повідомив Kyiv Post один з учасників акцій протесту Олександр Мандич, він був затриманий 25 грудня. Проте 28 грудня Шевченківський суд столиці звільнив його з-під варти, а трьом іншим активістам - Гаркавенку І.А., Заплаткіну О.В. і Грузінову В.М. - було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

"Вони затримали мене в суботу о 10 ранку. Того дня, коли мене затримали, один з міліціонерів вдарив мене, вибивши мені зуб", - заявив газеті Мандич.


Прес-секретар управління МВС у місті Київ Володимир Поліщук не зміг підтвердити або спростувати інформацію про те, що вищезазначені особи були затримані.

Kyiv Post також пише, що лідеру одному з організаторів протесту, лідеру Коаліції учасників помаренчевої революції (КУПР Сергію Мельниченку також висунуто обвинувачення у зв'язку з пошкодженнями мармурової плитки на Майдані.

Мельниченко заявив газеті, що міліція також висунула йому звинувачення у зв'язку з блокуванням автомобільного руху і порушенням громадського порядку. Він також повідомив, що в даний час перебуває в лікарні, тому його не можуть заарештувати.

Як повідомлялося, наметове містечко на Майдані Незалежності було розбите 22 листопада. З цього дня по 3 грудня кожну ніч у ньому залишалося від 100 до 300 осіб.

Однак 6 грудня управління МВС у Києві порушило кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємцями в ході акції протесту проти Податкового кодексу.

За матеріалами: Kyiv Post | korespondent.net

No comments: