28 December, 2010

Чехія погрожує призупинити роботу свого консульства в Києві

Чеське посольство закликає владу України навести порядок перед консульствами, зокрема, розібратися з шахраями. В іншому випадку Чехія може призупинити роботу свого консульства в Києві, повідомляє газета Факты.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах Чехії в Україні Вітезслав Півонька.

"Звичайно, нам зовсім не хочеться ускладнювати для ваших співвітчизників цю процедуру (записи на співбесіду та отримання візи - ред). Але, водночас, потрібно щось робити з шахраями, що працюють під нашим консульством!", - повідомив чеський дипломат.


Він уточнив, що оскільки територія перед диппредставництвами належить Україні, то навести порядок перед ними повинна саме українська влада.

При цьому Півонька додав, що в разі невирішення цих проблем, посольство буде змушене вдатися до непопулярних заходів.

"Наприклад, закрити на тиждень консульство і запропонувати вашим офіційним особам нарешті зайнятися проблемою шахраїв. Або створювати колл-центр. Однак повторюю: другий шлях буде дорожчим для громадян України, а ми б цього не хотіли...", - повідомив тимчасовий повірений у справах Чехії.

Як повідомлялося, згідно з рейтингом посольств, складеним журналом Корреспондент за даними турагентств, посольство Чехії є найбільш дружелюбним щодо українців.

korespondent.net

No comments: