07 September, 2010

Українське КГБ 2010 у дії

Співпраця громадських організацій України та Міжнародного фонду «Відродження» зацікавила Службу безпеки України.

До декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом "Відродження", звернулися співробітники СБУ з запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні. Оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася.


У зв’язку з цим Адміністрація Фонду просить відповідні структури взяти до уваги, що МФВ згідно з його Статутом не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії.

Також просимо звернути увагу на той факт, що Фонд під час різноманітних виборів ніколи не підтримував ініціативи, які були направлені на щось інше, аніж на чесність та свободу волевиявлення. Якщо ми й будемо підтримувати громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка спрямовуватиметься саме на такі позапартійні ініціативи.

Принагідно зауважимо й наступне: якби СБУ спрямовувало власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб дійсно забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, то такі фонди, як наш, могли б з набагато більшою користю спрямовувати вивільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного тощо суспільства в Україні.

Євген Бистрицький,

Виконавчий директор МФВ | maidan.org.ua

No comments: