02 April, 2010

Гей-форум: Україна висловила "мовчазну згоду" рекомендаціям Ради Європи з прав геїв

Для українських геїв прийняття рекомендацій Ради Європи стало історичною подією: Україна в числі 47 європейських країн схвалила рекомендації щодо заходів для подолання дискримінація на підставі сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Про це повідомляє Гей-форум України.


Документ, який просуває громадянську рівність для лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів (ЛГБТ) одноголосно прийнятий Комітетом Міністрів на засіданні цього керівного органу Ради Європи 31 березня.

Документ рекомендує країнам Ради Європи перелік першочергових заходів щодо поліпшення законодавства і політики для забезпечення громадянських прав ЛГБТ у таких сферах, як трудові відносини, свобода асоціацій і мирних зборів, приватне і сімейне життя, освіту, охорону здоров'я, спорт, облік чинника гомофобії при розслідуванні правопорушень і визначенні міри відповідальності, право на житло, право на притулок.

"Українська сторона не виступала з активною підтримкою документа, однак не заперечувала проти його прийняття і - що суттєво - не зробила жодних інтерпретаційних зауважень. Це цілком можна розцінювати як мовчазну згоду українського уряду йти у фарватері загальноєвропейських ініціатив по забезпеченню цивільної рівності для ЛГБТ", - заявив Гей-форум з посиланням на своє джерело в Раді Європи.

Нагадаємо, на початку березня українська ЛГБТ спільнота назвала Віктора Януковича першим українським політиком, що висунув законодавчі ініціативи по забезпеченню цивільного рівності геїв і лесбіянок, і закликала президента продовжити цей курс.

korespondent.net

No comments: