02 April, 2010

Японський депутат подав у відставку за те, що проголосував замість свого колеги

Депутат японського парламенту подав у відставку за те, що натиснув кнопку свого колеги під час голосування.

Депутат верхньої палати парламенту Японії подав у відставку після того, як був звинувачений в тому, що натискав кнопку голосування за свого колегу, який був відсутній на засіданні."Лихий попутав", - так пояснив свій вчинок на прес-конференції в Токіо колишній міністр землеробства, лісівництва та рибальства Масатосі Вакабаясі, який представляє опозиційну Ліберально-демократичну партію (ЛДП), передає ИТАР-ТАСС.


Він був змушений подати у відставку після того, як у дисциплінарний комітет верхньої палати була представлена фотографія, на якій був зображений депутат у момент натискання чужої кнопки.

Вакабаясі проголосував таким чином у середу, 31 березня, за іншого представника опозиційної ЛДП, який був відсутній на слуханнях. Того дня на пленарному засіданні верхньої палати проводилося десять голосувань. За даними протоколу, у всіх них нібито брав участь відсутній сусід нині вже колишнього 75-річного депутата Вакабаясі.

Систему електронного голосування було введено у верхній палаті парламенту Японії в 1998 році. До цього часу там не було виявлено жодного подібного випадку.

Нагадаємо, в лютому минулого року міністр фінансів Японії Сеїті Накагава під натиском представників опозиції був змушений подати у відставку після інциденту зі своєю участю на прес-конференції в Римі, де він виступив, імовірно, перебуваючи в нетверезому стані.

Сам Накагава пояснював свій стан зловживанням протизастудними препаратами і стверджував, що "пригубив вина на обіді перед прес-конференцією" лише в рамках протоколу. При цьому він "сердечно перепросив японський народу за турботу, спричинену неналежним виглядом". У жовтні Накагава був знайдений мертвим у своєму будинку.

korespondent.net

1 comment:

xxx said...

згадувати, як голосують у нас у "парламенті"? бридко...