03 February, 2010

Вчені: Риб'ячий жир перешкоджає психічним розладам

Вчені в ході клінічних досліджень довели, що риб'ячий жир на чверть скорочує кількість захворювань на психози, зокрема, на шизофренію.

Таким чином, досить поширені зараз капсули риб'ячого жиру можуть замінити антипсихотичні ліки, повідомляє Бі-бі-сі.

Дослідження проводилося на 80 пацієнтах, кожен з яких належить до групи ризику захворювання на психічні розлади.

У рамках дослідження половина випробуваних отримувала щоденну дозу риб'ячого жиру у формі капсули з 1,2 г жирних кислот типу омега-3 протягом 12 місяців. Інша половина отримувала плацебо. Ніхто з випробовуваних не знав, що саме вони приймали.

Доктор Пауль Аммінгер, який очолював групу дослідників з Австрії, Швейцарії та Австралії, протягом року стежив за станом здоров'я цієї групи людей, відстежуючи наступ психічних розладів.

Серед першої групи лише двоє випробовуваних продемонстрували ознаки такого розладу - порівняно з 11 у другій групі, що одержували плацебо.

Вчені вважають, що прийом жирних кислот типу омега-3 істотно змінює хімію передачі нейроімпульсів в головному мозку з явним лікувальним ефектом.

Ознайомившись з результатами роботи колег, опублікованими в журналі Archives of General Psychiatry, представниця британської благодійної організації Mind Елісон Кобб заявила: "Якщо молодим людям можна з успіхом прописувати риб'ячий жир з метою профілактики психічних розладів, це набагато краще за лікування їх антипсихотичними медикаментами, які мають такі побічні властивості, як ожиріння і розлади сексуальної сфери ".

Нагадаємо, раніше вже було доведено, що риб'ячий жир запобігає розвитку хвороби Альцгеймера. Крім того, цей продукт також займає перше місце в рейтингу продуктів, що уповільнюють старіння.

bbc.ua


Примітка: 50 капсул в київській аптеці коштує 26 гривень, купив :)

No comments: