23 February, 2010

В УНП вважають «Свободу» провокаторами

Член політради ВО «Свобода» Ірина Фаріон у День захисту мови вчинила свідому провокацію проти української мови і при цьому грубо порушила закон та принижувала дітей.

Таку думку озвучив член Правління Української народної партії, правозахисник Степан ХМАРА.

«Цією провокацією вже скористалися вороги української мови та української державності і практично весь україномовний, а ще більше російськомовний сегмент Інтернету забитий статтями про приниження маленьких дітей у Львові», - зазначив представник УНП.

Політик підкреслив, «що справжній націоналіст та український патріот, і зрештою просто вихована людина, ніколи б не дозволила собі у грубій формі ображати маленьких беззахисних дітей».

«Діти у такому віці ще не вміють захищатися, вони не вміють лицемірити і брехати на відміну від окремих політиків-провокаторів», - сказав Степан ХМАРА.

Представник УНП висловив сподівання, що «українці прихильники «Свободи» або щось зроблять для того, щоб очистити партію від тих, хто зневажає малих дітей і своїми діями кидає тінь на всі національно-патріотичні сили, або ж знайдуть собі іншу альтернативу».

«Сьогодні Ірина Фаріон зневажливо образила малу дитину, щоб створити «вдалий інформаційний привід» для всіх шовіністів в Україні та поза її межами, а нещодавно інший провідний політик ВО «Свобода» – Богдан Бенюк – зіграв роль «боягуза-українця» у пропагандистському російському фільмі «Кандагар», зневажаючи націю, яку ніби то захищає», - зауважив представник УНП.

Саме за такими діями, на думку політика, виборець та рядові партійці і повинні оцінювати політиків.

«Сподіваюся, що дії Ірини Фаріон отримають не тільки політичну, але і юридичну оцінку, а діяльність інших представників ВО «Свобода» будуть оцінювати більш критично», - резюмував він.

Нагадаємо, що 19 лютого у День захисту мови депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон провела у дитячому садку № 67 м. Львова «урок грамотності», під час якого у грубій формі відчитала малюків за те, що ті неправильно назвали свої імена. При цьому, філолог за освітою, кілька разів вжила русизм «медведик» замість українського «ведмедика».


Українська народна партія 01601, м. Київ, вул. Пушкінська, 28 а тел./факс: (044) 234 59 17, 234 05 68 analit@unp.ua, www.unp.ua прес-служба

No comments: