22 February, 2010

Саакашвілі: Від успіхів НАТО в Афганістані залежить майбутнє Грузії

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що від успіхів НАТО в Афганістані залежить не тільки доля самого Афганістану, всього світу і країн сил коаліції, але і доля його країни.

"Від того, наскільки будуть успішними наші союзники, залежить і майбутнє Грузії і благополуччя грузинського народу", заявив грузинський лідер у понеділок, 22 лютого, під час зустрічі зі спецпредставником США по Афганістану і Пакистану Річардом Холбруком, який перебуває з офіційним візитом у Тбілісі.

Саакашвілі також зауважив, що грузинські військовослужбовці, які вирушають до Афганістану "є професіоналами" і їдуть до Афганістану добровільно і "добре знають, на що йдуть". "Вони там виконуватимуть не тільки загальну місію, а служитимуть і грузинській патріотичній справі", - заявив президент.

У свою чергу спецпредставник США після відвідування Національного військового навчального центру в Крцанісі позитивно оцінив підготовку грузинських військових. Він подякував президентові Грузії і грузинському народу від імені США, американського народу і всього світу за рішення скерувати до Афганістану додаткові військові сили.

Нагадаємо, в січні президент Грузії запропонував США використовувати територію своєї країни як плацдарм для ударів НАТО по силах радикального руху Талібан в Афганістані.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року 173 грузинських військовослужбовців вирушили до Афганістану з миротворчою місією у складі міжнародних сил сприяння безпеці. Друга частина контингенту прибуде до Афганістану навесні 2010 року.

korespondent.net

No comments: