За минулий рік середньостатистичний українець випив 11 л горілки, 5,4 л вина і 65 л пива, розповів голова Нацради з питань охорони здоров'я при Президентові України Микола Поліщук.
При цьому він також повідомив, що у 2009 році середньостатистичний громадянин України з'їв риби та рибопродуктів 23 кг, м'яса - 58 кг.
"Якщо в довоєнні роки на людину у нас припадало 800 мл чистого спирту, то сьогодні, за деякими даними, офіційно від 8 до 12 л спирту на людину", - зазначив екс-міністр охорони здоров'я.
Нагадаємо, що минулого року в Україні виробництво горілки і міцних спиртних напоїв склало 43,4 млн дал, що на 5,2% більше аналогічного показника за 2008 рік.
Виробництво коньяків і бренді склало 3 млн дал, що на 21% нижче за показник за попередній рік, а пива - 300 млн дал, що на 6,2% нижче за показник 2008 року.
korespondent.net
No comments:
Post a Comment