07 December, 2009

Україна та Ізраїль наступного року мають намір ввести безвізовий режим

Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман під час візиту до Києва заявив, що в 2010 році між Україною та Ізраїлем можуть ввести безвізовий режим.

"Наскільки я пам'ятаю, це зайняло у нас з Росією близько півроку - це вже відпрацювання технічних деталей. Тому сподіваюся, ми можемо утриматися і в цих рамках з усім, що пов'язано з Україною", - сказав Ліберман.

Водночас, міністр закордонних справ України Петро Порошенко додав, що в ході соціальних переговорів з ізраїльською стороною сторони підтвердили взаємні прагнення до подальшого зміцнення українсько-ізраїльського співробітництва.

Крім того, Ліберман заявив, що Україна та Ізраїль домовилися про активізацію переговорів про створення зони вільної торгівлі. Він зазначив, що існуючий товарообіг між державами не відображає того потенціалу, який існує в економіках України та Ізраїлю.

За словами Порошенка, у ході переговорів сторони домовилися активізувати співпрацю в сфері туризму, екології, водного господарства.

Нагадаємо, 25 листопада уряд Ізраїлю оголосив про спрощення візових процедур для українських туристів. У підсумку, громадянам України, які мають намір відвідати Ізраїль у складі організованих груп, оформити візу можна за 48 годин замість 10 діб, як практикувалося раніше.

korespondent.net

No comments: