10 November, 2009

Глава МЗС Польщі вважає, що на місці найвищої будівлі Варшави слід створити парк

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що необхідно знести Палац культури і науки у Варшаві - єдину сталінську висотку, подаровану СРСР Польщі в 50-ті роки і яка є найвищою будівлею у польській столиці.

"Це будівля, що не відповідає екологічним вимогам... яка невдовзі, наскільки я знаю, потребуватиме капітального ремонту. Питання полягатиме в тому, чи вкладати в неї десятки, сотні мільйонів злотих. На мій погляд, краще було б створити там парк, з травичкою, ставком, де варшав'яни могли б влаштовувати пікніки", - сказав Сікорський в ефірі польського Радіо ZET.

Втім, телеканал TVN24 зазначає, що, навіть якщо ініціатива Сікорського отримає підтримку столичної адміністрації, існує невелика ймовірність того, що цей проект буде реалізований. Справа в тому, що з лютого 2007 року Палац культури і науки внесено до списку пам'яток державного значення.

Як відомо, 234-метровий варшавський Палац культури і науки був побудований радянськими будівельниками у 1952-1955 роках. Подарунок приурочили до фестивалю 1955 року, що відбувався у Варшаві.

korespondent.net

No comments: