18 November, 2009

Рада відмовилася прийняти земельний кадастр

Верховна Рада відмовилася прийняти дороблений законопроект "Про державний земельний кадастр" із пропозиціями Президента Віктора Ющенка.

За прийняття проекту закону № 0855 проголосували 162 депутата при необхідних 226.

Метою проекту було створення правової бази проведення земельно-кадастрової діяльності, введення державного земельного кадастру, ефективного механізму гарантування прав власності на землю й кадастрової інформації.

Документ визначав правові й організаційні правила проведення земельно-кадастрової діяльності, у тому числі реєстрації земельних ділянок, використання кадастрових відомостей, спрямованих на захист права власності й користування землею, раціонального використання й охорони земель.

Об'єктом земельного кадастру пропонувалося визначити всі землі України.

Як повідомляло агентство, у березні 2007 року Верховна Рада прийняла земельний кадастр.

Після цього Ющенко застосував вето до прийнятого закону й надав свої пропозиції.

Президент, підтримуючи необхідність нормативного врегулювання питань ведення земельного кадастру, зазначив, що цей закон нівелює ідею створення кадастрово-реєстраційної системи, і не відповідає інтересам держави й громадян, а його положення не узгодженні з Конституцією й Земельним кодексом.

Зокрема, Ющенко заявив, що цей закон вводить ще одну інформаційну систему відомостей і документів про земельні ділянки, поряд з існуючої - державним реєстром прав на нерухоме майно.

un.ua

No comments: