28 October, 2009

ВООЗ назвала головні причини передчасної смерті

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала головні причини передчасної смерті мешканців планети. Доповідь про фактори, що скорочують середню тривалість життя, була оприлюднена у вівторок, 27 жовтня.За даними звіту, причинами смерті чверті з 60 мільйонів людей, які вмирають щорічно, є недостатнє харчування дітей, незахищений секс, вживання алкоголю, погані санітарні умови, а також гіпертонія.

На першому місці в списку найбільш небезпечних факторів ризику передчасної смерті - високий кров'яний тиск, який відповідає за 13% всіх смертельних випадків. Далі йдуть вживання тютюну (9%), підвищений рівень глюкози в крові та недостатня фізична активність (по 6%), а також ожиріння і надмірна вага (5%).

Спеціалісти ВООЗ зазначають, що перелічені фактори смерті характерні для країн із розвиненою економікою. Вони збільшують імовірність розвитку захворювань, що є причинами найбільшої кількості смертей, зокрема, ішемічної хвороби серця, діабету та раку.

Для населення країн, що розвиваються, головними причинами смерті є бідність, недостатнє харчування, незахищений секс, низька якість питної води та погані санітарні умови.

Для створення звіту експерти міжнародної організації використовували дані 2004 року. На підставі цієї інформації були виокремлені 24 фактори ризику, що впливають на випадки смерті, захворювань і травм. У звіті дані надані відповідно до поділу за регіонами, віковими групами, статтю та рівнем доходу країн.

korespondent.net

No comments: