14 October, 2009

Французи обурені: син Саркозі в 23 роки може стати впливовим посадовцем

У Франції черговий скандал навколо родини президента. Опозиція звинувачує Ніколя Саркозі у тому, що він проштовхує свого сина на «теплу» посаду в адміністрації Парижа, через яку проходять проекти на мільйони євро.

23-річний Жан Саркозі, який ще навіть не закінчив університет, номінований на посаду керівника адміністративної ради товариства, що здійснює менеджмент паризьким діловим кварталом La Défense. Там розташовані офіси відомих концернів, банків та фірм, таких як EDF, AXA, Société Générale. На думку представників опозиції, якби Жан Саркозі не мав відомого прізвища, ніколи б не отримав шансу очолити таку структуру, зважаючи на досить юний вік і відсутність досвіду.

Політики – соціалісти також непокояться, що це призведе до погіршення іміджу Франції за кордоном, оскільки цю країну почнуть сприймати як корумповану державу, де є можливим, щоб батько прилаштовував свого сина на вигідну посаду.

Петиція в інтернеті

Пересічні французи теж не залишилися байдужими до майбутнього призначення Жана Саркозі. Кілька тисяч уже підписали петицію в інтернеті, закликаючи президентського нащадка відмовитися від участі у конкурсі на посаду. Водночас політики з правлячої партії UMP стали на захист Жана Саркозі, зокрема зазначивши, що він є «здібним хлопцем, який швидко всього навчиться». Минулого року президентського сина було обрано до ради паризького департаменту Hauts-de-Seine. Очікують також що він балотуватиметься на наступних виборах до національного парламенту Франції.


Автор: Тетяна Карпенко | bbc.ua

No comments: