22 September, 2009

Штаб ЧФ у Севастополі обклеїли листівками: Розгорни зброю в бік кремлівських упирів. Врятуй Росію

Біля штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі з'явилися листівки від імені Російської радикальної опозиції із закликами до російських моряків "не воювати з Україною", а "розгорнути зброю проти ворогів Росії в Кремлі". Експерти вважають, що це провокація.Листівками було обклеєно весь квартал біля штабу Чорноморського флоту Росії. Всі вони підписані Координаційною радою Російської радикальної опозиції і професором Петром Хом’яковим, який є політичним біженцем з Росії.

У листівках йдеться, що "війна з Україною розпочнеться найближчим часом. Кремлівської верхівці ця бійня потрібна для того, щоб врятувати свій швидко падаючий рейтинг і відвернути увагу простого росіянина від гострих проблем у самій Росії".

Автори стверджують, що майбутня війна є американською пасткою, тому що "англосакси втягують Росію в безперспективне протистояння на західному та південному напрямках, щоб не дати їй освоювати власний Схід".

Також у тексті листівок йдеться, що в цій війні переможе Україна, але: "Головний ворог знаходиться в Кремлі, і саме від нього потрібно рятувати Росію. ... Розгортай зброю в бік справжніх ворогів - кремлівських упирів. Врятуй Росію".

Перший з'їзд Російської радикальної опозиції має відбутися в Києві 2 жовтня, а очолює оргкомітет лідер пітерської організації Північне братство професор Петро Хом’яков, проти якого в Росії порушено кримінальну справу за підозрою в екстремізмі. Із серпня він перебуває в Україні. Раніше у Севастополі про проросійські організації антикремлівської орієнтації не було чути.

Ніякої реакції з боку Чорноморського флоту на ці листівки не було, якщо не вважати те, що навколо штабу офіцери зірвали всі листівки.

У севастопольській міліції повідомили, що не побачили в цих листівках предмету для реагування з боку правоохоронних органів.

Більшість севастопольських спостерігачів назвали появу цих листівок провокацією, але розійшлися у тому, хто за нею стоїть. Севастопольський політичний оглядач Микола Владзімірський переконаний, що зміст листівок направлено на "підвищення напруженості в українсько-російських відносинах". Також певним підбурюванням, як вважає оглядач, виглядає висновок про те, що в "майбутній війні переможцем буде Україна".

Як повідомлялося, в серпні російський учений і письменник Петро Хом‘яков попросив у Президента України Віктора Ющенка політичного притулку в Україні. У Росії його обвинувачують у створенні екстремістської організації - Північне братство.

korespondent.net

No comments: