26 August, 2009

НАТО не має наміру забезпечувати територіальну цілісність України

НАТО на має наміру надавати Україні військову допомогу і допомагати їй у забезпеченні територіальної цілісності, заявив у середу офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай.

Він підтвердив, що підписана Україною і НАТО 21 серпня декларація про додаток Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного Договору від 9 липня в 1997 року дійсно передбачає можливість скликання Україною засідання Комісії Україна-НАТО.

Однак, за його словами, "НАТО не має наміру надавати військову допомогу Україні та допомогу в забезпеченні (територіальної) безпеки".

Раніше постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін висловив стурбованість, що зафіксований в підписаній Україною і НАТО додатковій декларації пункт про право Києва у разі загрози територіальній цілісності скликати Комісію Україна-НАТО може втягнути найбільший у світі військово-політичний альянс у внутрішні справи України.

Декларацію про цей додаток Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО було підписано в Брюсселі, з боку України підпис під документом поставив постпред при НАТО Ігор Сагач, від альянсу - генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

korespondent.net

No comments: