27 March, 2009

Фестиваль документального кіно про права людини. Київ

Щорічний фестиваль відкривається сьогодні і триватиме до 2 квітня. Детальну програму і анонси фільмів дивіться на офіційному сайті: http://www.docudays.org.ua/2009/index.php

"Документальне кіно про права людини це – як нерушима твердь серед засилля масового гіпнозу цілих народів, заблукалих в оманливих ідеологіях, фантазіях політиків і митців – твердь, де людське життя й людська гідність завжди є найвищою цінністю і де кожному дається шанс прозріти й віднайти себе справжнього. І я безмежно рада, що сотні тисяч моїх співвітчизників, які побачать найкращі документальні фільми сучасності в Києві та в багатьох інших містах України, нині отримали цей шанс" (Алла Тютюнник, голова оргкомітету)

"Діапазон тем, розкритих документалістами, – від екстремальних історій про людей, які живуть в умовах війни, природних або інших катастроф, – до проблем гендерної рівності, дискримінації, порушення прав дітей чи людей із обмеженими можливостями. Особливе місце посідають історії людей, які перемогли життєві обставини, захистили свої права й досягли поставленої мети" (Володимир Яворський)

Крім Будинку кіно на вул. Саксаганського, 6 (основне місце фестивалю), деякі події відбудуться в інших місцях Києва. Зокрема, в Гете-Інституті (вул.Волоська 12/4)

30.03.09 о 18:00 Зустріч з режисеркою Тамарою Трампе
Гість фестивалю цього року, знана німецька режисерка Тамара Трампе, була особисто знайома з Анною Політковською. Світова прем’єра фільму Тамари Трампе “Білі ворони – жах Чечні” відбулася саме на Docudays.ua 2005 року.Цього року режисерка представить на фестивалі свої фільми «Чорний ящик» і «Колискові» та розповість про роботу над ними.


2.04.09 о 18.00 год. Гете-Інститут (вул.Волоська 12/4)
Демонстрація фільмів-переможців фестивалю.

Серед цікавих подій -- Круглий стіл «Правові шляхи боротьби з Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі», який почнеться 31 березня 2009 року, 13:30 в Будинку кіно, вул. Саксаганського, 6, Блакитна вітальня.

No comments: