23 November, 2008

ФК «Форум Українців ЧР» - гордість українців Європи

Споглядаючи за командами, зтвореними нашими колишніми професійними та аматорськими футболістами, виїхавшими закордон на заробітки, можна зкласти враження, наскільки Україна є футбольною країною.

Бо потрапляють в такі команди без селекції, як випадкові величини. Тому, на якості пересічного футболіста впливає лише досвід опанування та здобуття навичок футболу в Україні. Мабуть, притаманна українцям спрага удосконавлюватись породжує, з одного боку, незадоволення тим, що є, й , з іншого, пошук чогось новішого, що стає рушієм як висококласних так й пересічних футболістів.

Українці грають частіше не лише в задоволення, а за перемогу, бо від вичерпної самовіддачі вони отримують справжню насолоду.

Й це вважається гарантією зростання. Бо як ще пояснити мотивацію 20-30-річних новоприбулих українців після 10-12 годинної виснажливої роботи на будовах „ битися“ із тризубом на майках так, що викликають подив у завзятих чехів чи шляхетних поляків, відважних німців або відчайдушних іпанців. ФК нагадує фронтовика, який за проминулі роки стільки всього надивився й натерпівся , що нічому не дивується й спокійно сприймає нові виклики. Українцями в Чехії на аматорському рівні досягнуто усе можливе. Зараз задля переходу до професійної ліги забракло малого: юнацької команди на утриманні клубу.

Післяматчеві інтерв‘ю


Інтерв`ю граючого тренера ФK "Форум українців ЧР" Едуарда Данилаша from HX on Vimeo.

Інтерв`ю граючого тренера ФK "Форум українців ЧР" Едуарда Данилаша

Родом з Хуста, грав за команди Закарпаття.

Нападники зіграли, можна сказати, невдало. Не було мислі щось придумати... зкомбінувати, грали фактично прямолінійно...


Інтерв`ю нападника ФК "Форум українців ЧР" Миколи Поповича from HX on Vimeo.

Інтерв`ю нападника ФК "Форум українців ЧР" Миколи Поповича

Грає 6 років в Чехії, родом з Херсонщини, Сірагози, виступав за команди "Скіф" та "Нива" на першість области.

Українським футболістам вищої ліги Микола Попович побажав грати у відкритий, видовищний футбол, більше атакувати, пресінгувати суперника


Інтерв`ю нападника ФК "Форум українців ЧР" Ігоря "Президента" from HX on Vimeo.

Інтерв`ю нападника ФК "Форум українців ЧР" Ігоря "Президента"

Голеадор команди на призьвісько "Президент", грав у першій, другій лігах Прикарпаття та Черногорії.


Якби чеська влада пішла нам на поступки, ми цією командою грали би в професійній лізі. По чеських законах мусимо мати дитячу юнацьку школу. Якщо у нас не буде дитячої школи, ми не зможемо грати вище. Побажання українським футболістам вищої ліги - грати із самовіддачею. Буде самовіддача , буде й тактика й усе.

Дмитро Славов, Відень | Четверта хвиля

http://novaxvylya.hmarka.net/ua/archive/2008/novyny97f.htm

No comments: