03 February, 2008

Америка готова серйозніше взятися за українську корупцію

Уряд США готовий розширити співробітництво з українським урядом, у тому числі міністерством юстиції в рамках раніше початих проектів правової допомоги з реформи карної юстиції й боротьби з корупцією.

Про це було оголошено в ході зустрічі міністра юстиції України Миколи Оніщука з послом США в Україні Вільямом Тейлором, що пройшла 1 лютого в Києві, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Уряд США готовий інтенсифікувати співробітництво з українським Мін'юстом у рамках діяльності Ради з питань реалізації граничної програми "Виклики тисячоріччя" по зниженню рівня корупції.

Крім того, уряд США готовий продовжувати надавати експертну допомогу щодо судової реформи, а також реформування карної юстиції в Україні.

4 грудня 2006 року Україною була підписана Угода про стратегічне завдання по виконанню програми зниження рівня корупції в державному секторі (у рамках Програми граничних країн Фонду "Виклики тисячоріччя"). Сторонами угоди є уряд України й уряд США, що діє через Агентство США по міжнародному розвитку.

"Інтерфакс-Україна"

No comments: