18 February, 2008

Європа радить Україні і Ющенку запастися терпінням

Єврокомісар з питань торгівлі Пітер Мендельсон прогнозує довгий і складний процес підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Про це він сказав на спільній із президентом України Віктором Ющенком прес-конференції в понеділок у Києві, відповідаючи на питання, коли буде підписана угода про зону вільної торгівлі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми поставили собі мету підписати не просто поглиблене, а всеосяжну угоду. Це дуже амбіційне завдання, і нас чекає довгий і складний процес", - заявив Мендельсон.

У свою чергу Ющенко відзначив, що завдяки лібералізації вільного пересування товарів, капіталу і частково людей при створенні зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, у країни буде потенціал, "який зможе підняти інтенсивність відносин на найближчі роки".

За його словами, згідно з думкою експертів, ріст товарообігу на початковому етапі між Україною і країнами ЄС зросте до 10%. "Це нові робочі місця, нові фінансові відносини... Це те, що зможе на собі відчути кожна людина", - сказав президент.

pravda.com.ua

No comments: