12 November, 2007

У районі Керченської протоки загинули десятки тисяч птахів


На узбережжі Краснодарського краю в районі Керченської протоки, де напередодні розламався навпіл танкер і у воду вилилося більше тисячі тонн нафтопродуктів, зафіксована масова загибель птахів, повідомив 12 листопада представник адміністрації Краснодарського краю.

"За останніми даними, на узбережжі загинуло 30 тисяч птахів і стільки ж забруднені мазутом, тобто, швидше за все, вони теж загинуть", - сказало джерело.

За його словами, в Керченській протоці зберігається загроза нових розливів нафтопродуктів.

"На мілині стоять дві баржі, на борті яких близько 8 тисяч тонн нафтопродуктів.

При цьому штормовий вітер і сильне хвилювання моря, за прогнозами гідрометеоцентру, збережуться до кінця тижня", - повідомило джерело.

На узбережжі Керченської протоки після шторму й викликаних ним аварій суден виявлено забруднення нафтопродуктами протяжністю 12 кілометрів, повідомляє комісія з попередження і ліквідації НС і забезпечення пожежної безпеки адміністрації Краснодарського краю.

Тим часом головне управління МНС РФ по Краснодарському краю знову оголосило штормове попередження на території від Єйська до Темрюка на Азовському узбережжі, повідомив співробітник прес-служби Управління.

За його словами, сьогодні ввечері в цьому районі очікується штормовий вітер, швидкість якого досягатиме 25 метрів на секунду.

МНС попереджає, що вітер може пошкодити крівлі будинків, призвести до обривів ліній електропередач, виходу з ладу об’єктів життєзабезпечення.

Раніше штормове попередження було оголошене в Криму. Очікується західний вітер швидкістю 12 метрів на секунду, атмосферний тиск 737 міліметрів ртутного стовпа й температура повітря вдень 6-8, а вночі 0-3 градуси тепла.

Нагадаємо, що недільний шторм став причиною безпрецедентної надзвичайної події в Азовському й Чорному морях - за один день у результаті шторму в Керченській протоці постраждали відразу шість російських суден - затонули чотири з них, зокрема два суховантажі з сіркою, розламався танкер, а в південно-західній частині коси Тузла сіла на мілину несамохідна баржа Діка. У цьому ж районі на мілину сів морський плавучий кран з однією людиною. Зниклими безвісти вважаються 20 осіб.

У лікарнях, за станом на ранок 12 листопада, знаходяться 27 членів екіпажу суден, що зазнали аварій у Керченській протоці, повідомили в МНС РФ.

Під час краху танкера Волганефть-139 у воду вилилися більше двох тисяч тонн мазуту. Екологи б’ють на сполох - за їхніми словами, аварія танкера з мазутом у Керченській протоці може мати тяжкі екологічні наслідки.

Також у результаті шторму в Керченській протоці й акваторії Чорного моря, у воду потрапило близько 6,8 тисяч тонн сірки.

За матерiалами РІА Новости

No comments: