10 December, 2007

В НАТО розглядаються плани подальшого удосконалення допомоги Україні у перепідготовці військовослужбовців.

В НАТО розглядаються плани подальшого удосконалення допомоги українській стороні у перепідготовці військовослужбовців, що звільняються, через мережу спеціалізованих курсів, яка діє на території України. Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, сьогодні у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі відбулося засідання Економічного Комітету НАТО з Україною.

В ході засідання було проаналізовано стан співробітництва Міністерства оборони України з НАТО з питань, спрямованих на подолання негативних наслідків воєнної реформи.

Як зазначалося під час засідання, в НАТО розглядаються плани подальшого удосконалення допомоги українській стороні у перепідготовці військовослужбовців, що звільняються, через мережу спеціалізованих курсів, яка діє на території України, а також через роботу Центру соціальної адаптації військовослужбовців, що працює на базі Національного університету у Хмельницькому. При цьому акцент робиться на працевлаштуванні саме після отримання додаткової підготовки.

Ще однією перспективною формою співпраці є експертна дорадча допомога країн Альянсу безпосередньо на двосторонній основі.

РБК-Україна, 11.12.2007, Київ 17:51

No comments: