23 October, 2007

НАТО чекає від України офіційної заявки щодо членства


Північноатлантичний альянс розгляне питання приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО тільки після надходження офіційної заявки.


Про це сьогодні заявив на спільній прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи керівник відділу департаменту міжнародного секретаріату НАТО з питань політики безпеки і планування Георгіос Катсірдакіс.


«Насамперед ми повинні почути це (бажання приєднатись до ПДЧ) офіційно на рівні ради НАТО, а потім альянс повинен винести рішення як завжди консенсусом», - сказав Георгіос Катсірдакіс.«Ми приймемо рішення тоді, коли надійде офіційне клопотання», - сказав представник Північноатлантичного альянсу.


Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко сьогодні, виступаючи на засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи, закликав країни Європи підтримати прагнення України приєднатись до Плану дій щодо членства в НАТО.


«Я закликаю всіх європейських партнерів України сприяти і підтримати наш намір приєднатись до Плану дій щодо членства у Північноатлантичному блоці», - сказав Глава Української держави.Віктор Ющенко також висловив сподівання, що ця позиція буде підтримана на саміті Альянсу в Бухаресті, який заплановано на квітень наступного року.


Президент наголосив, що Україна підтверджує і чітко фіксує свій курс на членство у Європейському Союзі і НАТО.


За матерiалами УНІАН

No comments: