23 October, 2007

Ющенко закликає Південно-Східну Європу сприяти інтеграції України до НАТО

Президент Віктор Ющенко закликає країни Південно-Східної Європи сприяти приєднанню України до Плану дій з підготовки членства в Північноатлантичному альянсі.

Про це Президент України заявив на засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи в Києві.

"Користуючись нагодою, я закликаю усіх європейських партнерів України сприяти і підтримати наші наміри приєднатися до Плану дій щодо членства в Північноатлантичному блоці", - сказав Президент.

Глава держави також зауважив, що Україна сподівається на розгляд цього питання під час саміту альянсу в Бухаресті (Румунія).

"Переконаний, що практичний зміст цього питання переважить будь-які поточні труднощі", - наголосив Президент Віктор Ющенко.

Як повідомлялося, заступник помічника генерального секретаря НАТО із громадської дипломатії в штаб-квартирі НАТО Стефані Бабст прогнозує приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО у 2009 році.
19 вересня 2006 року Верховна Рада своєю постановою вирішила підтримати позицію прем’єр-міністра Віктора Януковича про неготовність України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО.

Нагадаємо, сьогодні у Києві за участю Президента України Віктора Ющенка розпочинається засідання Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи.

За матерiалами Українські Новини

No comments: