14 August, 2007

Тимошенко за повернення заробітчан


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає за необхідне зробити все можливе для повернення українських заробітчан з-за кордону на батьківщину.

Про це вона заявила у понеділок, 13 серпня, під час презентації програми БЮТ “Український прорив” на засіданні Ради конкурентоспроможності України.

Юлія Тимошенко повідомила, що нещодавно була в Італії, зокрема, у Неаполі, де проживають приблизно 200 тис. українських заробітчан-нелегалів.

Лідер БЮТ наголосила, що мала дуже плідне спілкування з українцями. “Коли моя машина зупинялася для огляду якоїсь історичної пам'ятки, одразу поряд збиралося 5-10 українців. Слава Богу, у мене є пізнавальний знак – коса, який асоціюється з Україною”, - додала вона.

Також Тимошенко вважає неприпустимим, що українські жінки, які “дуже цінуються як няні через високий рівень духовності та освіти”, кожного разу, “почувши як італійські діти називають мамами”, думають про своїх дітей, які залишилися в Україні.

За словами Юлії Тимошенко, неприпустимим є той факт, що значна кількість інтелігенції в нашій країні живуть поза межею бідності, а представники української інтелектуальної еліти, зокрема, музиканти та науковці “миють підлоги та посуд, заробляючи високу за українськими мірками, але низьку за європейськими зарплатню, більшість з якої відсилають додому”.

За словами лідера БЮТ, представники її команди спілкувалися під Центральною виборчою комісією з безпритульними. “Наша команда була вражена і шокована, що деякі з бомжів захистили дисертації, кандидатські та докторські”, - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ зазначила, що в Україні люди, які мають вищу освіту, “фактично викинуті на вулицю”.

За матерілами УНІАН, “Української правди”

No comments: