16 July, 2007

Росія не приховує своїх планів щодо Криму

«Сам факт проведення засідань керівних органів Росії на території України – це ляпас нашій державі. Росія фактично не приховує своїх прагнень перетворити Крим на суто російський регіон, з представництвом російських органів влади», - так прокоментував представник «Правиці» від Української народної партії Степан Хмара проведення в Севастополі, на крейсері ЧФ РФ „Москва” виїзної наради сенаторів російської Ради Федерації, на якому, - в переліку інших, - розглядалися питання збільшення в Криму кількості філій російських навчальних закладів, а також створення Центру міністерства закордонних справ Росії.

«Навіть країнам Європейського союзу, які свідомо зближуються економічно та політично, не спала б на думку ідея проводити засідання своїх керівних органів у сусідів, - наголошує Хмара. - Приміром, Німеччина ніколи б не призначила засідання Бундестагу в Польських Судетах».

За словами політика, наміри Росії збільшити у Севастополі та Криму кількість російських закладів освіти, представництв своїх державних органів „український уряд має оцінити як втручання у внутрішні справи України”. Тим більше, що „російські політики всім своїм видом демонструють, що перебувають у себе вдома, а не в сусідній державі”, - наголошує Хмара.

«Якщо українська влада і далі буде скрізь пальці дивитися на імперську політику Росії, мене не здивує, що російський уряд призначить свої засідання у Львові» - підсумував політик.

Джерело: Прес-служба Української народної партії

No comments: