21 May, 2011

Грузія почала очищення органів влади від "агентів російського впливу"

Парламент Грузії в першому читанні прийняв закон про люстрацію колишніх співробітників радянських спецслужб, КДБ і функціонерів комуністичної партії.

Грузія починає вичищати органи влади і ключові структури країни від можливих агентів російського впливу, цитує слова депутата від меншості Гії Тортладзе Ехо Москви.

Радянські функціонери, які обіймали посади в апараті комуністичної партії, комсомольці і колишні співробітники КДБ більше не зможуть займати високі посади в державі: вони не будуть працювати в уряді, керувати Громадським телебаченням, надягати суддівську мантію. Крім того, військова кар'єра таких громадян країни обмежена званням підполковника.


На думку авторів закону, необхідно люструвати неблагонадійних і особливо тих, хто може сприяти прагненням Росії контролювати Грузію. Якщо ці люди вже працюють на ключових постах, то їм доведеться піти протягом місяця. У разі відмови спеціальна комісія опублікує особисті дані порушників.

Автори також наполягають на повному викоріненні комуністичної символіки, культових будівель, пам'ятників, монументів і назв вулиць пропагандистського характеру.

Остаточне прийняття акта Про люстрацію може відбутися на наступному пленарному засіданні.

А Президент України Віктор Янукович, сьогодні, підписав закон про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги...

korespondent.net

No comments: