06 October, 2010

Керівником охорони Януковича виявився... громадянин Росії

Сергій Лещенко, УП _ Середа, 06 жовтня 2010, 17:12
Поки СБУ полює за німецькими політологами і українськими журналістами, набагато цікавіші події розгортаються прямо під боком у спецслужби.
Питання безпеки Віктора Януковича, а, отже, фактично кожен крок життя президента України контролює людина з російським паспортом у кишені та невідомо якими погонами під цивільним костюмом.
"Керівник особистої охорони президента" - це завжди була одна з найбільш непублічних, але при цьому надзвичайно впливових посад.
Від цієї людини залежить життя лідера держави. Начальник охорони не просто розробляє заходи безпеки. Він підбирає тілоохоронців, надає їм відповідні інструкції та контролює діаметр навколо президента.
В силу специфіки роботи керівник охорони є близькою довіреною особою. Фактично у цієї людини в кишені знаходиться контактний мобільний телефон президента. Він виступає свідком багатьох зустрічей, як у офіційній, так і в неформальній обстановці, та має доступ до об'єктів, де зберігають таємні документи, що потрапляють до президента.
Це - вуха та очі, які все бачать і все чують.
Прикладом того, якої ваги може набути керівник охорони, є Олександр Коржаков, що в Росії Бориса Єльцина перетворився на одного з сірих кардиналів.
У президента Ющенка керівником особистої охорони був Павло Альошин, який за п'ятирічну каденцію свого шефа піднявся з лейтенанта до полковника. Такий зорепад на погони - свідчення того, яку важливу роль відігравала ця особа в житті президента.
І от, як вдалося дізнатися "Українській правді", керівником охорони президента Януковича є... громадянин Росії.

No comments: