15 October, 2010

Українська міліція намагається знищити документи про жертв власних катувань

16 жовтня о 14:00 правозахисники та громадські активісти пікетуватимуть МВС України (вул. Академіка Богомольця, 10). Це відповідь на цинічний обшук, який здійснювався у квартирі координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана.

Приводом для обшуку є розслідування кримінальної справи, відкритої за поширення порнографії через ЖЖ (живий журнал) Гройсмана. Мова йде про пост у ЖЖ від 2 травня, де встановлений ролік з сервісу ютюб. Під час обшуку вилучалися усі носії інформації, документи та багато інших предметів.

Оскільки сам ролік є легко доступним і поширений в ютюбі іншою людиною, мова йде про формальну причину для доступу до інформації, що знаходиться у правозахисної групи. Зокрема, сам Гройсман стверджує, що мова може йти про вилучення документів біженців або жертв катувань, що зверталися до Вінницької правозахисиної групи за захистом.


Активісти вимагають негайного закриття кримінальної справи, припинення тиску з боку правоохоронних органів на Вінницьку правозахисну групу та повернення вилучених речей.

Ярослав Минкин | +380953495325

No comments: