21 April, 2010

Польща попросила Росію пояснити заміну

Прокуратура Польщі звернулася до російських слідчим з проханням пояснити заміну ламп освітлення злітно-посадкової смуги на аеродромі під Смоленськом після катастрофи літака Ту-154 Леха Качинського.

Про це в середу, 21 квітня, повідомляють ЗМІ.

За словами прес-секретаря головної військової прокуратури Польщі Збігнєва Жепи, слідчі звернулися до російської сторони після опублікування в пресі інформації та фотографій, на яких видно, як працівники аеродрому замінюють лампи.


Водночас, керівник військової окружної прокуратури Іренеуш Шеленг на прес-конференції у Варшаві у вівторок відмовився детальніше прокоментувати це питання.

"Є правило, що під час слідства не повинні випереджати руху слідчих органів. Оприлюднення, відкриття своїх рухів може ускладнити хід розслідування ", - сказав він.

Раніше польський портал TVN24 опублікував фотографії білоруського журналіста Сергія Серебра, зроблені на аеродромі після авіакатастрофи. На знімках зображені люди у військовій та міліцейській формі, які міняли лампи на злітно-посадочній смузі.

Журналіст також сфотографував, як вони тягнули кабель до приладів освітлення, що може свідчити про їхню несправність на момент катастрофи президентського літака.

Нагадаємо, літак польського президента Леха Качинського Ту-154, на борту якого перебували 96 осіб, розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

korespondent.net

No comments: