27 April, 2010

Звернення до співвітчизників

Два місяці правління Віктора Януковича поставили Україну перед реальною загрозою втрати державності.

Маючи незначну електоральну підтримку, режим Януковича пішов шляхом стрімкої узурпації влади, нехтування Конституцією та законами України, зради національних інтересів.

Парадоксально, але факт: влада виступає в ролі головного ліквідатора держави. Політичні дії В.Януковича заганяють Україну в становище васала Росії. Продовження – всупереч Конституції – терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму є нічим іншим, як національним відступництвом, актом “продажу” держави.


Україну намагаються повернути в минуле. Тим самим у наших дітей та онуків відбирають перспективу. Замість європейських цінностей і гідного життя їм нав”язують “совкові” міфи і стандарти. Гуманітарна політика у виконанні одіозних політиків стає засобом дезінтеграції України, провокує міжрегіональні, міжконфесійні і мовні конфлікти в суспільстві.

Цілком очевидно, що Віктор Янукович, який став провідником інтересів іншої держави, не може бути Президентом України.

Шановні співвітчизники!

Україна – в небезпеці!

Усвідомлюючи загрозу, що нависла над усіма нами, закликаємо всіма законними методами захистити державний суверенітет України, демократію, європейський цивілізаційний вибір нашого народу. Таке право надає нам і такий обов”язок покладає на нас Конституція України, 17 стаття якої передбачає, що “захист суверенітету і державної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього українського народу”.
Вимагаймо усунення Президента В.Януковича від влади!

Будьмо пильними, відповідальними і рішучими!

Від нашої волі залежить наша спільна доля!

Постав свій підпис http://opir.net.ua/

В'ячеслав Брюховецький
Юрій Щербак
Юрій Андрухович
Володимир Василенко
Володимир Панченко
Вадим Скуратівський
Михайло Барбара-лідер гурту "Мертвий півень"
Лариса Денисенко-письменниця
Дмитро Ігнатов-лідер гурту "Роллікс"
Вадим Красноокий лідер гурту"Mad Heads XL"
Сергій Фоменко-лідер гурту "Мандри"

opir.net.u

2 comments:

Tenbuko said...

Пропоную ідею організації мітингу біля українського посольства.
Ми з друзями страшенно обурені нинішніми подіями стосовно здачі Криму, проголошенням Януковичем в Страсбурзі Голодомору НЕ геноцидом українського народу, копіюванням «Беркутом» поведінки російського ОМОН та їх «дипломатичних» заходів що до мітингуючих біля Верховної Ради в Києві, встановленням тоталітаризму за 50 днів президентства Януковича та нехтуванням правами людини і перспективою повернення до системі СРСР.
Нас 5-ро. Живемо в Празі хто 3, хто 5 років.
Пропонуємо об’єднатися та вийти з мітингом 11 травня, в день коли демонстранти в Україні вийдуть під стіни Верховної Ради в Києві з вимогами денонсувати зрадницьку угоду Януковича- Путіна. Можемо поширити цю інформацію між іншими нашими співвітчизниками.
Але наразі ми не маємо досвіду як офіційно організувати цю акцію.
З повагою, Олена.

xxx said...

Дорога Олено,

Ваша ініціатива організувати мітинг під Посольством України є доброю. Свого часу Форум Українців ЧР провів не одну подібну акцію. Нажаль, нині багато з нас, організаторів, роз‘їхалися світом. Я, наприклад, нині у Києві.

Але порадою обов‘язково допоможемо, також забезпечимо необхідну інформаційну підтримку.

Перше, що необхідно, потрібно підійти до Магістрату Праги і узяти дозвіл "Ohlaseni verejne akce". Адресу варто перепитати телефоном:

informace:236 002 428
ústředna: 236 001 111

http://magistrat.praha-mesto.cz/Urad/Kontakty

У анкеті вказуєте час, місце, плановану кількість учасників і контакт організатора. Інформація є конфіденційною. Цю анкету має право перевірити лише поліція, котра приїде охороняти посольсто. Оголошувати акцію необхідно мінімум за тиждень до її проведеня.

Окрім того, спостерігаючи за розвитком подій, спробую порадити Вам мати лише одне гасло на акції: ЛЮСТРАЦІЇ. Справа у тому, що сучасна картина в Україні це справа рук "колишніх" комуністів і гебістів. На відміну від Чехії, Україна ще досі не мала люстрації. Це фундаментальний принцип. За нього потрібно боротися.

Маємо контакти на чеських журналістів. Повідомимо.

Пропоную акцію добре підготувати, принаймні за декілька тижнів. Щоби прийшло більше людей.

Окрім того, потрібно підготувати прес-реліз чеською мовою.


Успіхів і на зв‘язку,

Борис Чикулай

boris.chykulay@gmail.com
+380 977 977 300