14 April, 2010

Російське єдність Криму проводить україноненависницьку агітацію в школах

Кримська організація Української народної партії вимагає від міністрів освіти України та Криму негайно припинити протиправну офіційну діяльність проросійських організацій Криму шляхом розпалювання ними міжнаціональної ворожнечі і відкритої неповаги до української державності в кримських школах.

Про це повідомили в прес-службі Кримської організації Української народної партії.


Кримська організація УНП заявляє, що громадське об'єднання Російська єдність Криму політизує навчально-виховний процес у кримських школах, де проводить україноненависницькі агітаційні виступи перед батьками і дітьми.

Голова управи Кримської організації Української партії Микола Борисенко повідомив прес-службі КримУНП, що був свідком такого заходу в одній з сімферопольських шкіл, який відбувався під час загальношкільних батьківських зборів.

У Кримській організації УНП зазначають, що таким чином громадське об'єднання Російське єдність у Криму порушує ст. 6 Закону України Про освіту, яка гарантує "незалежність освіти від політичних партій, громадських і релігійних організацій" та п. 1 ст. 8 того ж закону, де зазначено, що "навчально-виховний процес у навчальних закладах є вільним від втручання політичних партій, громадських, релігійних організацій".

"За інформацією представника Російської єдності, такі заходи з показом агітаційного фільму про діяльність організації були проведені в 13, 27, 29, 20 і багатьох інших школах Сімферополя і планується проводитися надалі", - повідомив представник УНП.

Крім цього, за його словами, "представники організації всенародно висловили негативне ставлення до наявності українських класів у кримських школах, називаючи це явище" перекосом "курсу освіти, який залишила попередня влада.

Представник УНП вважає, що "така протизаконна активність Російського єдності є початком згортання присутності державної мови в кримській освіті, що й до цього було досить рідкісним явищем у школах автономії".

Як повідомлялося, відділ освіти Сакської районної держадміністрації проводить у місцевих навчальних закладах конкурс Моя рідна - російська мова. Кримський осередок партії ВО Свобода звернувся у зв’язку з цим до Генпрокуратури та СБУ.

korespondent.net

No comments: