16 April, 2010

УНП вимагає скасувати реєстрацію Компартії "за реанімацію культу особи Сталіна"

Українська народна партія звернулася до Міністерства юстиції з вимогою зняти з реєстрації Комуністичну партію України "за реанімацію культу особи Сталіна", що суперечить українському законодавству, актам міжнародних організацій, зокрема, Ради Європи і ОБСЄ, і самим нормативним документам КПРС, зокрема, рішенням 20-го з'їзду КПРС, який відбувався 14-25 лютого 1956 року.

Про це йдеться у зверненні УНП, де наголошується, що сьогодні Міністерство юстиції має всі підстави для скасування реєстрації Комуністичної партії і заборони її діяльності.

"Умови для цього виникають у зв'язку з нинішньою діяльністю цієї партії, яка перетворилася на радикальну екстремістську організацію, яка пропагує культ насильства, зокрема, вимагає публічного увічнення людини, визнаної організатором геноциду українського народу", - йдеться у зверненні УНП до Мін'юсту.


"Публічне вихваляння людини, визнаної злочинцем, відбувається за сприяння народних депутатів, членів фракції Комуністичної партії України", - наголошується у зверненні.

Зокрема, нещодавно народний депутат України від КПУ Катерина Самойлик заявила, що пам'ятники Сталіну повинні бути встановлені у всіх обласних центрах Західної України, а Запорізька облорганізація КПУ запропонувала встановити в обласному центрі пам'ятник Сталіну з нагоди 65-ї річниці закінчення Великої Вітчизняної війни.

"Невже забули, що щонайменше два роки (1939-1940) сталінське комуністичне керівництво було союзником Гітлера, а невмілі дії комуністичного керівництва СРСР у перші дні і місяці війни з організації опору німцям призвели до масових жертв червоноармійців і мирного населення", - йдеться у зверненні УНП.

УНП також зазначає, "що відповідно до указів Президії Верховної Ради України Про тимчасове припинення діяльності Компартії України від 26 серпня 1991 року і Про заборону діяльності Компартії України від 30 серпня 1991 накладався заборону на саме існування партії з такою назвою".

"Зважаючи на те, що укази Президії Верховної Ради України ніхто не відміняв, рішення тодішнього міністра юстиції Василя Онопенка офіційно зареєструвати КПУ в жовтні 1993 року є незаконним", - зазначає УНП.

"Зважаючи на вищевикладене, нинішнє керівництво Міністерства юстиції повинне виправити помилку 1993 року, допущену тодішнім керівництвом міністерства, і скасувати незаконну реєстрацію КПУ, заборонивши її функціонування на території України", - заявляє прес-служба Української народної партії.

Як повідомлялося, члени фракції Наша Україна-Народна самооборона Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням дати оцінку намірам членів КПУ встановити пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

korespondent.net

No comments: