20 April, 2010

Опитування: 70% українців вважають свою країну відсталою державою третього світу

Переважна більшість жителів України вважають свою країну відсталою державою третього світу.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Research&Branding Group.

Так, згідно з даними дослідження, більшість українців (68,5%) відносять свою країну до відсталих країн третього світу. Такої точки зору дотримуються 51% жителів Заходу, 68% жителів Центру і 77% жителів південного Сходу України.


До країн, де відбувається активний розвиток, Україну понад усе схильні відносити жителі західних областей (35,5%), а до розвинених країн - жителі Центральної України (8%).

Більше половини українських громадян (56%) вважають, що на сьогоднішній день Україна не має жодного авторитету в світі. Такої точки зору дотримуються 44,5% жителів Заходу, 62% жителів Центру і 59% жителів південного Сходу України.

Лише кожен п’ятий респондент (20%) вважає Україну авторитетною на пострадянському просторі.

Дві третини українців (62%) найбільшим союзником України вважають Росію, а кожен п’ятий житель країни (20%) - ЄС.

Дослідження проводилося в період з 20 березня по 1 квітня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю в 24-х областях України і АР Крим. Об’єм вибіркової сукупності склав 2075 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає 2,2%.

Як повідомлялося, більшість українців вважають найбільшим союзником України Росію і переконані у необхідності покращення двосторонніх стосунків.

korespondent.net

No comments: