19 March, 2010

Україна потрапила до "чорного списку" FATF

Міжнародна організація по боротьбі з фінансовими зловживаннями (FATF) включила Азербайджан і Україну до нового "чорного списку" країн, що мають недоліки у боротьбі з відмиванням злочинних доходів і фінансуванням тероризму.

До переліку, який призначається для "банків і інших фінансових інститутів", також увійшли Антигуа і Барбуда, Болівія, Греція, Індонезія, Ємен, Катар, Кенія, Марокко, М'янма, Непал, Нігерія, Парагвай, Сирія, Судан, Таїланд, Тринідад і Тобаго, Туреччина і Шрі-Ланка, пише газета "Газета.Ru".

Новий список доповнює поширений раніше за більш вузьким колом країн, які мають, на думку FATF, "стратегічні недоліки" в боротьбі з відмиванням злочинних доходів і фінансуванням тероризму.

У ньому значаться Ангола, Іран, КНДР, Пакистан, Сан-Томе і Прінсіпі, Туркменія, Еквадор та Ефіопія, причому Іран виділений як країна, що знаходиться під дією особливого санкційного режиму.

FATF - організація, що об'єднує 35 провідних фінансових розвідок світу.

За її заявою, складання нових списків - це відповідь на заклик "великої двадцятки" провідних світових держав посилити боротьбу з відмиванням злочинних доходів і фінансуванням тероризму і публічно перерахувати так звані "юрисдикції підвищеного ризику".

Як повідомлялося, перші попередження про ризик включення України до "чорного списку" FATF з'явилися у грудні 2009 року.

pravda.com.ua

No comments: