15 March, 2010

Табачник має піти

ЗАЯВА Молодіжного Союзу Наша Україна щодо відставки Д.Табачника з посади Міністра освіти та науки України

Призначення Дмитра Табачника Міністром освіти та науки України є однією з найбільш резонансних та обурливих для кожного українця подій останнього часу.

Найважливішу сферу державної гуманітарної політики віддано особі, яка свідомо, відкрито й системно виступає проти основ нашої державності та національної ідентичності: української мови, історії та соборності.

Дмитро Табачник неодноразово подавав неправдиві свідчення про визвольну боротьбу в лавах ОУН і УПА сотень тисяч українців і представників інших національностей, провідних діячів українського визвольного руху. І якщо більшість його однодумців, можливо, перебувають ще у полоні радянської пропаганди, або просто не знайомі з історичними матеріалами, то випускник історичного факультету Київського університету ім.Т.Шевченка, доктор історичних наук, професор, академік не може не знати цих істин. Отже, він подає неправдиві факти свідомо!

Табачник шкодить Україні доволі цілеспрямовано та методично. Достатньо зауважити, що лише в останні роки з під його пера, спільно із комуністом Крючковим, вийшли кілька праць, які повністю перечать історичній правді та спрямовані на розкол українського суспільства. Окрім того, Дмитро Табачник сумно прославився також завдяки запереченню трактування Голодомору як геноциду українського народу. І це робить людина, яка начебто написала та захищала дисертації з історії: кандидатську «Масові репресії на Україні у другій половині 30-х — початку 40-х рр.» (1991) та докторську «Феномен тоталітарно-репресивного суспільства в Україні в 20-х — кінці 50-х рр.» (1995)?!

В своїх заявах, як «міністр тіньового уряду», Табачник наголошував на зміні шкільних програм з історії, що фактично зруйнує усі набутки у цій сфері останніх років.

Дмитро Табачник, вслід за російським шовіністом Жириновським, є одним із апологетів запровадження ганебного поділу українців на дві категорії: «малоросів» та «галичан». Більше ніхто в Україні з публічних політиків не дозволяв собі подібних висловлювань.

Крім того, довіривши йому освітню галузь, суспільство напевно втратить чи не найбільший прогресивний набуток останніх років – зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Саме впровадження зовнішнього незалежного оцінювання зруйнувало корупційні схеми при вступі у вищі навчальні заклади, а мільйони дітей отримали реальну можливість здобути вищу освіту лише завдяки власним знанням, а не гаманцям чи зв‘язкам їхніх батьків!

Табачник повинен піти у відставку! Якщо в нього залишилась хоча б крихта совісті і дещиця розуму – він це зробить сам. Якщо і цього в нього не залишилось – це повинні зробити Президент, Прем‘єр-міністр, або Верховна Рада України.

Інакше це обов‘язково зробить носій суверенітету та єдине джерело влади – український народ!

maidan.org.ua

P.S. ПРИЄДНУЄМОСЯ

No comments: