24 March, 2010

Перший банк для іммігрантів відкрився в Італії

У Мілані відкрилося перше відділення Extrabanca, спеціалізованого банку для іммігрантів з країн, які не входять до Європейського Союзу, на що вказує сама назва банку: extracomunitari - громадяни країн, що не входять в ЄС.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Найближчим часом відкриється філія в Римі, а до 2015 року заплановане відкриття 40 відділень з клієнтурою більше 100 тисяч фізичних та юридичних осіб і загальним обсягом вкладів до одного мільярда євро.

Серед акціонерів банку - найбільша страхова компанія Generali, Фонд Cariplo і група італійських підприємців на чолі з Андреа Орландіні, який став президентом Extrabanca.

Іммігранти в Італії, згідно з оцінками, складуть шість з половиною мільйонів чоловік до 2012 року, тобто більше 10 відсотків населення країни. Персонал банку буде багатонаціональним, більше половини банківських службовців - іноземці, представники 11 країн, вся банківська документація буде представлена кількома мовами, одну з яких клієнт вибере за власним бажанням.

Клієнтами банку можуть бути виключно легальні іммігранти, які мають чинний дозвіл на проживання.

Президент Італії Джорджо Наполітано у вітальному посланні дирекції Extrabanca висловив подяку за ініціативу, зазначивши, що вона буде сприяти інтеграції іммігрантів та соціальній згуртованості суспільства.

Нагадаємо, в 2009 році через системи грошових переказів в Україну робочі мігранти переказали майже $ 3 млрд. Це на 16% більше, ніж попереднього року.

Раніше журнал Корреспондент повідомляв, що за оцінками глави Товариства українців в Італії Олеся Городецького, загалом в Італії проживає понад 300 тисяч українців.

А за даними дослідження сучасної трудової міграції, проведеного фондом Карітас України та Інститутом народознавства НАНУ за 2009 рік, - понад 600 тисяч. Ці приблизні дані включають і заробітчан, які нелегально працюють в Італії.

pravda.com.ua

No comments: