31 March, 2010

Студенти стають на захист Бандери й Шухевича

Львівська молодь стала на захист Степана Бандери та Романа Шухевича. Студенти розпочинають акцію зі збору підписів проти намірів нової влади позбавити історичних постатей звання Героя України.

Метою акції є зібрати понад сто тисяч підписів громадян, які підтримують президентський указ щодо героїзації Бандери та Шухевича. До акції залучать сотню волонтерів молодіжних студентських організацій Львівщини, які збиратимуть підписи впродовж місяця.

Сто тисяч підписів

„Будемо збирати у вузах поміж студентами, у гуртожитках, серед знайомих та родичів. У центрі міста буде п’ять точок, де стоятимуть наші волонтери”, каже голова ЛОО „Західноукраїнський центр історичних досліджень” Святослав Стець. Організатори повідомили, що опоненти у східних регіонах уже зібрали підписи за відміну указу, і вони свідомі того, що захід просто провокують, аби відволікти від інших важливих проблем у державі, але вчинити по-іншому не можуть. „Бо на вчинках наших героїв вчитимуться наші діти”, додав Святослав Стець.

Подальші акції

Водночас, представники студентських організацій попередили, що підписи – можуть бути лише початком масштабних акцій, і у разі відміни указу, молодь готова до більш рішучих дій. Цікаво, що 53 відсотки українців таки підтримують ідею скасування указу щодо героїзації Бандери та Шухевича, такі результати дослідження оприлюднила соціологічна група „Рейтинг”. Опитано понад дві тисячі мешканців усіх областей України. Водночас, як показало дослідження, кожен десятий мешканець Західної України готовий взяти участь у відкритих акціях протесту, якщо Бандеру й Шухевича позбавлять звання Героїв України.

Автор: Галина Стадник Редактор: Леся Юрченко | dw.world.de

No comments: